הבניין הראשי שלב א' – קומות 500 , 600, 700

•    תכנון אדריכלי: אדריכל אוסקר נימאייר בעזרת ש. גלעד ארכיטקטים בע"מ
•    תכנון הנדסי: מילר. שנבל . מהנדסים בע"מ
•    אודות
-    בבניין ממוקמים כיתות ואולמות, הספרייה המרכזית, אגף מינהל תלמידים, מרכז המחשבים, אתר ההסעדה חדרי תחזוקה ומשק, חדרי אנרגיה מרכזיים וחניון מקורה.
- הבניין שרוחבו 70 מ' ואורכו  240 מ' ומגדל אשכול הם רק חלק מקומפלקס של מבנים שתוכננו ע"י האדריכל הברזילאי אוסקר נימאייר לבקשת ראש העיר דאז אבא חושי כרעיון לאוניברסיטה שלמה תחת קורת גג אחת.
בפועל נבנו רק חלק מהבניין הראשי והמגדל. בשתי הקומות הראשיות של הבניין עובר ציר הולכי רגל מרכזי ורחב ומשני צידיו אגפי כיתות ואולמות.  בחלקו המרכזי של הבניין ממוקמת הספרייה המרכזית ובחלקו
התחתון חניון מקורה. גג הבניין בנוי מקורות טרומיות רוחביות דרוכות באורך של 70 מ' כל אחת הנשענות על 2 עמודים בלבד, דבר המאפשר גמישות תכנונית גבוהה.  לבניין הראשי צמודה  שדירת עמודים המהווה כניסה ראשית לבניין.
- חומרי גמר של הבניין הם: בטון חשוף, חזיתות זכוכית וציפוי הגג העליון בגרנוליט.